A szakma krémje, a krém szakmája a Pécsi Csokoládé Karneválon

Baranya - szerző: HH

Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, pécsi csokoládé… Gombóc Artúr is megirigyelné a februárban harmadjára megrendezett Pécsi Csokoládé Karnevál édességeit. Az eseménynek a Zsolnay Kulturális Negyed ad otthont.

 

 

A Csokoládé Karnevál a különleges csokoládék és édességek vására lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsi Galéria m21-ben február 7-én és 8-án. A látogatók nemcsak egyedi, eddig talán még sosem kóstolt csokoládékkal találkozhatnak, hanem megismerhetik a magyarországi kézműves manufaktúrák csokoládékészítőit is. Az ország minden részéből érkező csokoládé- és édességkészítők kiállításán minden egy helyen lesz: a csokoládés édességek, csokoládé italok, csokis tea és grillázs mellett sok meglepetést is ígérnek a szervezők.

 

A harmadik alkalommal megrendezett Pécsi Csokoládé Karnevál látványossága egy meglepetés csokoládé-tárgy készítése és díszítése. A helyszínen a vendégek a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestőivel is találkozhatnak, akik igazi csokoládéval festenek majd.

 

Az elsősorban felnőtteknek szóló szakmai előadások mellett a gyerekeket játszóház várja, de lesz kiállítás a csokoládé történetéről, és a fesztiválon megalakul a csokoládépapírok gyűjtőinek csoportja is.