A tervezett útfelújítás után nyit a Platán kapu

Helyi - szerző: HH

A tervezett út- illetve csapadékvíz-rendszer felújítása után, június első hetében nyit a fürdő nyugati bejárata, a Platán kapu.

 

Helyi szóbeszéddekkel ellentétben nem volt szó a Platán kapu zárva tartásáról. Ezzel szemben a valóság az, hogy a nyugati oldalon fekvő bejárat egy előre tervezett útfelújítást követően, június 5-én nyitja meg kapuit és fogadja az elővételben jegyet váltó vendégeket. Nyitva az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a nap legforgalmasabb időszakában, 10 és 16 óra között tart majd.

 

Egy, a pletykák alapjául szolgáló korábbi egyeztetés kapcsán valóban szó esett arról, hogy a munkaerő-átcsoportosítás miatt akár aránytalan, többmilliós költséggel is számolni kell a Platán kapu kinyitása esetén, ez azonban csak egy megállapítás, mely nem jelenti azt, hogy az idei év főszezonjában teljes bizonyossággal zárva lesz a kisutcából nyíló bejárat.

 

A döntés – mely egyáltalán nem feltétele a strand május 26-i kinyitásának és a pénztárak bejáratokhoz való költöztetéséhez – valójában egy munkafolyamat része, mely előre tervezett. Bármely bejárat üzemeltetésének feltétele, hogy ott megfelelő számú személyzet – jegykezelő és biztonsági őr – legyen kellő helyettesítési lehetőséggel, ám ezt a tervezett beléptetőrendszer kialakítása egyszerűbbé teheti: lehetőség válik ugyanis olyan forgókapuk telepítésére, melyek az előre váltott jegyekkel rendelkező vendégeket maradéktalanul kiszolgálják.

 

A fürdő Harkány főutcájáról minden nyári szezon előtt hangsúlyos kérdés, ezért a tulajdonos önkormányzat korábban a főbejárat Bányász parkoló felőli kialakításának lehetőségét is kilátásba helyezte. A milliárdos költségvetésű projekthez azonban pályázatok és kormányzati támogatás is szükséges.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.