A világ legjobb reggelije 6 másodpercben

Életmód - szerző: Kacsúr Tamás

Keményen indul az új hét? Ha szán rá hat másodpercet, már az első napot is csodássá teheti. A titok nem más, mint a legfontosabb étkezés megreformálása. Figyelem! Nem egészségtanácsot adunk és nem receptet mutatunk.

 

 

A reggeli egész napunkat meghatározza – vélik. Reggeli nélkül indítani a napot, olyan, mint üres tankkal indulni útnak. Felmérések szerint az emberek fele nem reggelizik, pedig szakemberek szerint ez a legfontosabb étkezés. Alvással átlagosan 6-8 órát töltünk. Ez idő alatt szervezetünk által felhasznált energiát ébredés után pótolni kell, a nap első étkezése ezt a célt szolgálja.

 

A legfontosabb szabály a reggelivel kapcsolatban az, hogy rendszeres legyen. A táplálék hiánya – főleg a fizikai munkát végzők esetében – a vércukorszint leeséséhez is vezethet, ami könnyen ájulást eredményezhet. Nem mindegy az sem, hogy mit eszünk. Az éjszakai energiabevitel kiesését pótolva fontos, hogy reggelink mindig tartalmazzon állati fehérjét, ami származhat tojásból, tejtermékből és húsból is.

 

No de tegyük félre az ezt fedező natúr joghurtokat és a zabpelyheket is, nézzük meg, mi dobhatja fel reggeli hangulatunkat. Hat másodperc, melyet ön is ki fog próbálni!