A Yettelben is részesedést szerzett a magyar állam

Gazdaság - szerző: HH

A Vodafone után a csaknem 3,1 millió előfizetővel rendelkező Yettelben is részesedést szerzett a magyar állam. A tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit.

 

Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária (AH) Zrt.

 

A 4iG az ügylettel 70,5 százalékra növelte tulajdonát a Vodafone Magyarországban, miután megszerezte a cég alaptőkéjének 19,5 százalékát. A csereügylettel az AH-tól a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., így a magyar állam közvetett tulajdonába kerültek a PPF Telecom Group magyarországi leányvállalatainak (Yettel Magyarország Zrt., Yettel Real Estate Hungary Zrt., valamint a CETIN Hungary Zrt.) 25 százalékos tulajdonát megtestesítő részvényei.

 

A csere eredményeként az Antenna Hungáriát a Corvinus Zrt. váltja tulajdonosként a magyarországi Yettel-CETIN cégekben, illetve a Corvinus Zrt. tulajdonrésze 29,5 százalékra csökkent a Vodafone Magyarországban.