Alapítványi fenntartásba kerül a PTE is

Baranya - szerző: HH

Országszerte egyre több egyetem alapítói és fenntartói jogai kerülnek vagyonkezelő alapítványokhoz. Legutóbb a Pécsi Tudományegyetem diákjai kapták meg azt a tájékoztatót, amiben az modellváltás előkészületeit jelentette be az egyetem vezetése.

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) bejáratánál elhelyezett tábla

 

A modellváltásnak nevezett átalakítás kapcsán dr. Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár aláírása felett jelzik, hogy több magyarországi felsőoktatási intézmény is kifejezte a szándékát, hogy csatlakozni kívánnak a modellváltókhoz, vagyis nyitottak az alapítványi fenntartású felsőoktatási intézményi modell kialakítására.

 

A Pécsi Tudományegyetem vezetése és a dékáni kar tájékozódó megbeszélést folytatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselőivel a Pécsi Tudományegyetem a modellváltási folyamatba történő esetleges bekapcsolódásáról.

 

Az egyetem vezetése és a dékáni kar közösen hoznak majd döntést a tárgyalási folyamat megkezdéséről és annak módjáról. Erről természetesen tájékoztatni fogják a fenntartói jogokat gyakorló Innovációs és Technológiai Minisztériumot, valamint a Pécsi Tudományegyetem polgárait is.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.