Amíg csak a szemet szúrja

Helyi - szerző: KT

Itt épül Harkány új városközpontja – hirdeti a tábla, évek óta. A belvárosban félkészen álló épület azontúl, hogy kimondottan csúnya, balesetveszélyes is. A teljesen nyitott területen épület falai közé bárki akadály nélkül bemehet. Az ott lévő aknák és földből, födémszerkezetből kiálló rozsdás betonvasak egyenesen életveszélyesek. Eddig csak kisebb állatok lelték halálukat a játszótér melletti építkezésen, de idő kérdése, hogy egy ott szaladgáló vagy elbújva cigarettázó fiatalt is valami baleset érje. A területen még csak egy tábla sem figyelmeztet semmilyen veszélyre vagy belépési tilalomra.

 

A közel 5800 m2-es telek az önkormányzaté, aki még az előző érában tulajdonosi hozzájárulásával lehetőséget adott rá, hogy az építtető a vételár kifizetése nélkül elkezdje a munkálatokat. Az építkezés a falak felhúzását követően hosszú időre leállt, majd egy éve újra nekiálltak. Ekkor épp hogy felvonult a betonozó cég, már abba is hagyta a munkát és a kerítésével együtt távozott.

 

Most Albrecht Ferenc, a Műszaki osztály vezetője megoldást vázolt a terület lehetőség szerinti hasznosítására: a beépített telket 1/3 és 2/3 részekre osztva kettéválasztják és liciteljáráson értékesítik. Az építményt hordozó telekrész így 33 milliós, az üres telek pedig 67 milliós árat képviselne. A megoldással a főtér kialakítására is lehetőség nyílna.

 

Sürgető feladat az építmény körbekerítése is. A telek elhatárolása járható út, de az építmény valamiféle lezárásához vagy berácsozásához a tulajdonos hozzájárulása szükséges. Addig is egy baleset vagy tragédia érdekes felelősségi vitát eredményezhet.

 

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.589880667714214.1073741867.164279543607664&type=3]