Andersen mesélni kezd, megszólal a rádió és itt az első mozi

Gyorshír - szerző: HH

Avagy mindent a mai napról. Kivel született egy napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Elzákat. A német eredetű név jelentése Isten az én esküvésem. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

December 1-jén e napon történt: 1835-ben megjelenik Andersen első mesekönyve. 1906-ban Budapesten megnyílik a Szépművészeti Múzeum, Párizsban pedig a világ első mozija. 1925-ben felavatják az első rádióstúdiót és megkezdődik a Magyar Rádió rendszeres adása. 1946-ban megjelenik az Élet és Tudomány első száma. 1800-ban ezen a napon született Vörösmarty Mihály, 1935-ben Woody Allen.

 

Várható időjárás térségünkben: borul, 5 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1973-ban mérték Miskolcon, ahol -19,2 C° volt. A legmelegebbet, 18,0 C°-ot Szombathelyen regisztrálták 1939-ben.

 

Ma van a magyar rádiózás napja, a békéért bebörtönözöttek valamint az AIDS elleni világnap.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).