Annyira tudtuk: elhúzott Pécsről a Rockmaraton

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Nem költözik csak nyaralni megy meg ilyeneket mondtak, de várható volt: idén SEM Pécsen lesz a Rockmarcsi. Az idei Rockmaraton Fesztivál július 8. és 17. között az ország közepén, Dunaújvárosban lesz. Az már nem is számít, mivel csitítják a baranyai rockereket a jövőre vonatkozóan.

 

 

A Napalm Death, az Enslaved, a Shining, a UK Subs és a Rumjacks együtteseit felsorakoztat fő fellépők tábora talán gyengébb az elmúlt éveknél, a hazai pálya viszont hozza a legjobbakat: Road, Ossian, Depresszió, Paddy And The Rats, Ektomorf, Pokolgép és Alvin és a Mókusok is játszani fog.

 

A Rockmaratonon a Szalki-szigeten harminc nemzetközi és száznál is több magyar zenekar fog koncertet adni – közölték a szervezők.

 

Az 1981-ben alakult brit Napalm Death a grindcore egyik alapzenekara, az elmúlt 35 évben töretlenül népszerű. Legutóbb 2015-ben jelentkezett friss anyaggal, az ‘Apex Predator – Easy Meat’ dalai mellett a Rockmaratonon a klasszikus felvételek is elhangzanak.

 

Az extrém/black metált játszó norvég Enslaved szintén tavaly készített új kiadványt, a szintén norvég, sötét és depressziós metált játszó Shining szintén fellép Dunaújvárosban. Ott lesz a Rockmaratonon a brit punk alapnevének számító UK Subs is. A Bad Religionnel egy időben alakult csapat egy időben sokat koncertezett Iggy Poppal – a punk és a metál vegyítésével egy ma is érvényes hullámot indítottak el. A kelta punkrock egyik jeles képviselője, az ausztrál Rumjacks első ízben látogat Magyarországra.

 

A szervezők már korábban bejelentették az Amon Amarth, a Megadeth, a Bad Religion, az Airbourne, az At The Gates, a Manegarm, a behemoth, a Dog Eat Dog, az Epica, az Ignite, a Sonata Arctica, a Madball, a Testament és a Toxic Holocaust koncertjét.

 

Az utolsó pécsi Rockmaraton galériáit itt meg itt meg itt meg itt, itt és itt találja, de még messzebbre nézhet itt, itt, itt meg itt vagy éppen itt.