Április 21.

Gyorshír - szerző: KT

Mindent a mai napról, nem csak harkányiaknak. Mi történt a történelem során ezen a napon és mit ünneplünk ma? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Konrádokat. A német eredetű név jelentése merész, tanács. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Április 21-én történt: 1908–ban Frederick Albert Cook elsőként éri el az Északi-sarkot. 1960–ban Brazíliában Rio de Janeiro helyett Brazíliaváros lesz az ország fővárosa. 1799–ben e napon született Táncsics Mihály író, 1926–ban II. Erzsébet brit királynő. 1910-ben meghalt Mark Twain amerikai író.

 

Ma van az óvodák és bölcsődék napja, valamint a szerzői jog világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: borult, 21 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1959-ben mérték Kékestetőn, ahol -6,3 C° volt. A legmelegebbet, 31,0 C°-ot Orosházán regisztrálták 1950-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy az egész eddigi történelem során az emberiség összesen annyi aranyat bányászott ki a földből, ami 2 olimpiai úszómedencét töltene ki.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.