Április 25.

Gyorshír - szerző: KT

Mindent a mai napról, nem csak harkányiaknak. Mi történt a történelem során ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Márkokat. A görög-latin eredetű név jelentése földműves, gazdálkodó. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Április 25-én történt: 1989–ben Megkezdődik a szovjet csapatok részleges kivonása Magyarországról. 2011-ben kihirdették az Alaptörvényt. 1874-ben e napon született Guglielmo Marconi. 1917–ben e napon született Ella Fitzgerald amerikai dzsesszénekesnő, 1924–ben Szenes Iván dalszövegíró és zeneszerző, 1940–ben Alfredo James „Al” Pacino Oscar-díjas amerikai színész.

 

Ma van a malária elleni küzdelem világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: borult, 19 C° maximummal. Most 15,3 C° van, az országos átlag 14 C°. Ezen a napon a leghidegebbet 1988-ban mérték Szokolyán, ahol -5,8 C° volt. A legmelegebbet, 33,6 C°-ot Debrecenben regisztrálták 1926-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy a rádiót nem Marconi találta fel? Hogy ki és mi köze ennek a pápához? Olvassa el Technológia rovatunk délutáni cikkét!


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.