Átadták a máriagyűdi Közösségi Házat

Baranya - szerző: KT

Dr. Marenics János polgármester csütörtökön átadta a máriagyűdi Közösségi házat, amely felújításának első lépcsőjével a napokban készültek el.

 

 

Siklós polgármestere köszönetet mondott, hogy tizenkét éven keresztül vezetője lehetett a máriagyűdieknek is. A jelenlévő képviselőket és jelölteket arra intette, hogy bánjanak óvatosabban egymás lejáratásával, szidalmazásával, hiszen október 13-án is lesz élet, és egymás szemébe kell nézni, és nem ér annyit ez a választási harc, hogy az önös- és hatalmi érdekek szétverjenek siklósi családokat, barátságokat.

 

A rendezvényen a polgármester bemutatta a Mária szálló felújításának tervét illetve a Váralja projektet, amit a következő uniós ciklusban a TOP program keretén belül tervez megvalósítani a város.

 

A város vezetése elismerését fejezte ki a Máriagyűdért végzett kimagasló közösségi munkát végző lakosoknak. Matisa András – Hári Józseffel közösen – a Csirkepaprikás Fesztiválon elnyert fődíjat jótékony célra fordítva – egy laptopot ajánlottak föl egy kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező fiatalembernek, Schilinger Józsefnek, a Nagy Lajos Gimnázium negyedik osztályos tanulójának.

 

Igazi közösségi élet zajlott első nap a Közösségi Házban, aminek átadóját a Tenkesalja Nyugdíjasklub kedves, lélekmelengető műsora zárta. A résztvevők ezután beszélgettek, voltak, akik kipróbáltál az új csocsó asztalt, TV-t néztek, de sokan még táncra is perdültek.

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.744503972251882.1073741967.164279543607664&type=1″]