Átadták a PTE Innovációs Díjakat

Baranya - szerző: HH

Javában zajlik a PTE Innovációs Napok a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban. Az idei eseménysorozat különlegessége, hogy azt a Pécsi Tudományegyetem a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary-vel közösen szervezte meg.

 

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések fókuszában a mesterséges intelligencia, annak oktatásra, kutatás-fejlesztésre és mindennapjainkra gyakorolt hatása áll.

 

A rendezvény keretében adta át dr. Miseta Attila rektor a mesterséges intelligencia fókuszával meghirdetett PTE Innovációs Díjakat is három kategóriában.

 

A PTE Feltalálói Innovációs Díjat Kiss Bence, a PTE ÁOK tanársegédje nyerte el. Pályázatának témája: Immunogén epitóp szelekció mélytanulásos 3D antigén vizualizáció segítségével.

 

A PTE Kutatói Innovációs Díjat dr. Ashraf Amir Reza, a PTE GYTK egyetemi tanársegédje vehette át. Pályázatának témája: Gyógyszerek biztonságos alkalmazását támogató mesterséges intelligencia alapú gyógyszerfelismerő modell és mobil alkalmazás.

 

A PTE Hallgatói Innovációs Díjat Tóth Csenge, a PTE KTK hallgatója nyerte el. Pályázatának témája: DeskStrech – a mozgó stúdió.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.