Az ígéret szép szó – nem kamu volt a hackerek fenyegetése

Technológia - szerző: HH

Múlt hét hétfőjén a feltört hálózatukról beszivárgó vírus képernyőképével találkoztak a Sony Pictures alkalmazottjai. A dolgozók hazamehettek, a cég akkor semmilyen részletet nem közölt a hackerek által okozott kárról. Most megtörtént az elképzelhetetlen.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, Guardians of Peace (#GOP) hackercsoport feltörte a Sony Pictures hálózatát, és egy képernyőképen azzal fenyegette meg a vállalatot, hogy ha az nem teljesíti egy korábbi követelésüket, a megszerzett 11 terányi titkos adatot közzéteszik.

 

Nem tűnik üres fenyegetőzésnek az adatok közzététele, ugyanis a torrent hálózatokon még a mozibemutató előtt megjelent három film. Amerikában december 19-én tervezték a Mr. Turner bemutatását Timothy Spall, Paul Jesson és Dorothy Atkinson főszereplésével, mint ahogy csak ezt követően, január 16-án mutatták volna be a Still Alice-t is Julianne Moore, Kristen Stewart és Kate Bosworth alakításával. A harmadik, eddig közzétett film a január 22-én debütáló Annie, amiben Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis valamint Rose Byrne játszik.

 

Az október végén megjelenő Harag című háborús dráma DVD állományai is felkerültek a netre.