Az MKB SZÉP-kártya birtokosok száma meghaladta a 100 ezret

Gazdaság - szerző: GR

Az MKB Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) birtokosok száma január végén meghaladta a 100 ezret, akik több mint 11 500 elfogadóhelyen használhatják a fizetőeszközt – közölte az MKB Bank.

Tájékoztatásuk szerint a kártyabirtokosok több mint 4200 munkáltatótól kapnak MKB SZÉP-kártyán keresztül béren kívüli juttatást, a felhasználási lehetőségek bővülése főként a szabadidős költések megugrásában mutatkozhat meg az idén.

A munkáltatók MKB SZÉP-kártyákra 2012-ben több mint 10 milliárd forintot utaltak, az összeg meghatározó része, 59 százaléka a vendéglátás alszámlákon jelentkezett, negyede ment a szálláshely, 16 százaléka pedig a szabadidő alszámlára. A múlt év egészében MKB SZÉP-kártyával összesen kifizetett 6,7 milliárd forint 64 százalékát vendéglátásra, 23 százalékát szálláshelyre, 13 százalékát pedig szabadidős szolgáltatásokra fordították a kártyabirtokosok.

Lehoczky László, az MKB SZÉP-kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, hogy folyamatosan bővül elfogadói hálózatuk. Az MKB-val idáig szerződött 9400 szolgáltató több mint 11 500 elfogadóhelyet működtet.

(Forrás: MTI)


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.