Az ürdüng is itt mulat: boszorkányok hétvégéje Harkányban

Helyi - szerző: KT

Bájitalt és boszi-sütit kóstolhat, bringázhat, táncolhat, boszorkánnyá válhat és megmártózhat a varázsvízben, aki a hétvégén Harkányba látogat: május 17 és 19 között Harkányi Boszorkányságok fesztivált tartanak a dél-baranyai városban.

Az idei, III. Harkányi Boszorkányságok tematikája és eseményei a korábban megszokottaknak megfelelően a helyi hagyományokhoz kötődnek. A szervezők célja a város és térsége gazdag természeti és kulturális értékeit bemutatni, bizonyítani, hogy a harkányi víz nem csak a testi bajokra gyógyír, hanem a lelket és a szellemet is felfrissíti.

A fesztivál Harka legendájáról kapta a nevét, mely egy helyi népmonda arról, miként fogott ki a furfangos anya (akit boszorkányként is emlegetnek) az ördögön, aki meg akarta kaparintani gyönyörű leányát.

A hagyományteremtés céljával útjára bocsátott szezonnyitó fesztivál – mely a Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007 – 2013 és Harkány Város Önkormányzata támogatásával valósul meg – gasztronómiai és szórakoztató programkínálatával és a kerékpározás népszerűsítésével a turistáknak és a helyi lakosságnak egyaránt élményeket és kikapcsolódást nyújt.

Pénteken délután helyi együttesek mutatkoznak be a Zsigmondy sétány színpadán, a színpad körül borkóstoló, látványkonyha, kézműves kirakodóvásár várja a vendégeket három napon keresztül.

Szombaton főzőversennyel, kóstolási lehetőséggel, bájital és boszi-süti versennyel, fürdővárosi kerékpár ügyességi versenyekkel és életviteli tanácsadással készülnek a szervezők. A színpadon gyerek- és felnőtt műsorok, bábelőadás, bordalnokok, este Apostol együttes. Vasárnap délelőtt folytatódnak a kerékpáros vetélkedők.

(Pécsi STOP, 2013. 05. 17.)


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.