Bahreinben folytatódik a küzdelem

Nagyvilág - szerző: GR

Egy héttel a Kínai verseny után Mika Salo teszi teljesség a stewardok csoportját a hétvégi Bahreini Nagydíjon. Az FIA a Bahrain International Circuiton is két különálló DRS-zónát jelölt ki.

bahreindrs

A finn Mika Salo, Michael Schumacher egykori helyettese lesz a negyedik versenybíró az idei negyedik nagydíjon. Salo 1994 és 2002 között ment a Forma-1-ben, 1999-ben a Ferrarinál vezetett a sérült Schumacher helyén, és kétszer állt a dobogón a csapattal. Csapatai: Tyrrell, Arrows, BAR, Ferrari, Sauber és Toyota.

Folytatva az idén megkezdett hagyományt, az FIA minden lehetséges helyszínen növeli a DRS-zónák számát. Bahreinben a célegyenes mellett a 9-es és a 10-es kanyar közötti egyenesben jelölnek ki egy újabb zónát. Mindkét résznek önálló mérő- és aktiválási pontja lesz.

Az első zóna mérőpontja a 9-es kanyarban lesz, aktiválási pontja a 10-es kanyar után. A második zóna mérőpontja a 14-es kanyar előtt, aktiválás pontja pedig a célegyenesben lesz kijelölve.

Kínában a sok incidens kapcsán sok dolguk volt a sportbíráknak. Amellett, hogy a pályán ezúttal is gondok voltak az FIA telemetriai rendszerével, több ütközés körülményeit is vizsgálni kellett. Ezek kapcsán két versenyző, Mark Webber és Esteban Gutierrez is büntetéssel érkezik az arab miniállamba. A Red Bull versenyzőjét három, a Sauber mexikói pilótáját pedig öt rajthellyel sorolják majd hátra szombaton megszerzett pozíciójához képest.

A hétvége egyébként már ma kezdetét veszi, mégpedig magyar idő szerint délután kettőkor a versenyzői sajtótájékoztatókkal. A szombati időmérő 13 órakor, a vasárnapi futam pedig 14 órakor rajtol.

(forrás:  www.f1-live.hu)


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.