Baksai Tamás: ha szomszédaink ünnepelnek, mi is ünneplünk

Helyi - szerző: HH

Megnyitotta kapuit az Utazás Kiállítás Budapesten. A turisztikai desztinációk és szolgáltatók Hungexpo területén rendezett seregszemléjén Harkány és Siklós közös standdal volt jelen, melyen Villány is képviseltette magát.

 

A rendezvény első, szakmai napján Harkány és Siklós sajtótájékoztatón számolt be arról a koncepcióról, mely mentén az előttünk álló év programjait tervezték meg.

 

Ha a szomszédaink ünnepelnek mi is ünneplünk, ha a barátaink mulatnak, mi is mulatunk – fogalmazott Baksai Endre Tamás rámutatva, nem lehet külön értelmezni Harkányt, Siklóst és Villányt, a régió turisztikailag összetartozik. Harkány polgármestere ismertette: a járvány utáni időszakban, nyáron nagyszabású programok kínálatával készül Harkány, mely már-már a pandémia előtti évek volumenét idézi.

 

A szomszéd, Siklós várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmával tartott rendezvénysorozat nagyobb elemeire mutatva megjegyezte, a térség összehangolt rendezvénynaptárában a harkányi programok remek kiegészítést kínálnak a térségbe látogató turistáknak és helyieknek is egyaránt.

 

Az idei esztendő több szempontból különleges év lesz a fürdő történetében – mondta Marosi Melles András. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette, egyrészt a fürdő jövőre ünnepli fennállásának kétszázadik évét, melynek 2022 az előszobája, másrészt pedig ez az újranyitás első éve – éppen ezért egy különleges fürdőfesztivállal is készülnek július 15. és 17. között. A nyári programok részletei hamarosan megjelennek.

 

Az igazgató a megújult belső medencetér és külső medence valamint az elkészült kültéri gyermekvilágra mutatva emlékeztetett, 2015 óta nagyszabású fejlesztések sora zajlik a fürdőben. A járvány időszakában átadott létesítményeknek most következik az igazi erőpróbája, amikor a közönség széles körűen megismerheti és kipróbálhatja az új medencéket, tereket és élményelemeket.

 

Siklós idén ünnepli a várossá avatásának negyvenötödik évfordulóját – mondta Riegl Gábor. A település polgármestere a sajtótájékoztatón ismertette, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg március 31 és április 2. között azt a programsorozatot, melyen számos nagy fellépő mellett a térség kulturális szereplői is helyet kapnak.

 

Béni Gábor, a rendezvény fő szervezője a fellépők sorában megemlítette, hogy a csütörtöki nyitó napon a Hooligans zenél, pénteken a Bagossy Brothers, a szombati zárónapon pedig a Neoton Família és a Kozmix lép színpadra.

 

A siklósi vár egész évben készül rendezvényekkel, melyek legnagyobb eseményei idén is az augusztus 12. és 14. között megrendezésre kerülő Várfesztivál – jelezte Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány kiemelte a március 14-15 között érkező Állja be te is huszárnak programjukat valamint az ahhoz kapcsolódó, Batthyány Kázmért bemutató kiállítást is.