Baksai Tamás: továbbra sincs fertőzött Harkányban

Életmód - szerző: HH

A korábbi napokéhoz képest Harkányban tovább csökkent, és jelenleg 20 hatóságilag elrendelt karantént tartanak nyilván, az új koronavírussal fertőzött személyről pedig továbbra sem tudni – közölte Baksai Endre Tamás a legfrissebb jelentés eredményét.


 

Baksai Tamás emlékeztet: a járvány ezen szakában fontos, hogy aki teheti, maradjon otthon, a lehető legkevesebbet találkozzon másokkal. A veszélyhelyzetben a vírus megfékezése érdekében a kormány számos rendeletet hozott, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a 65 év felettiek az élelmiszerüzletekben naponta 9 és 12 óra között tartózkodhatnak.

 

Harkány polgármestere kiemelte: a 65 év feletti lakosok számára legkésőbb hétfőig kezdik kiosztani a helyben készült szájmaszkokat, amit közterületen, üzletekben lehetőleg viseljenek, hiszen segít megakadályozni a vírus terjedését; hordozó ugyanis bárki lehet.

 

Az eddigi óvintézkedések eredményesnek bizonyultak, ugyanis csökkent a fertőzöttek számának növekedése. Magyarországon jelenleg 16.401 mintavételből 585 fertőzöttet tartanak számon, 42 gyógyult és 21 elhunyt személy mellett. Baranyában 19 megbetegedést azonosítottak.