Baranyai méz jár a véradásért

Baranya - szerző: BM

Az idei baranyai mézversenynek köszönhetően több, mint 60 kg mézet ajánlottak fel baranyai termelők a Pécsi Regionális Vérellátó Központnak – jelentette be Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.

 

Csütörtökön Mézes Véradást szerveznek a Vérellátó Központban, minden véradó egy csupor mézet kap a véradásért cserébe.

 

A méz felajánlásra minden évben Baranya Mézének megválasztása teremt alkalmat. A szakmai zsűri november 25-én dönt arról, hogy idén melyik termelő méze nyeri el a címet.

 

2016 óta támogatják a helyi termelők a Pécsi Regionális Vérellátó Központot – ismertette May Gábor. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya megyei méhészeti szaktanácsadója elmondta, hogy az elmúlt hat évben a mézes véradások alkalmával félezernél is többen adtak vért, ezzel több, mint ezer betegen segítve.

 

Amellett, hogy csatlakozunk és támogatunk egy társadalmilag igazán fontos ügyet, szeretnénk a helyi termelőkre is felhívni a figyelmet – tette hozzá Őri László. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke rámutatott: cél az is, hogy minél többen vásároljanak helyben megtermelt jó minőségű baranyai árut, ezzel támogatva a helyben működő vállalkozásokat.