Bezár a pécsi állatkert

Baranya - szerző: KT

A május 1. és 4. között tartott búcsút követően felújítják Dél-Dunántúl egyetlen állatkertjét. A pécsi városvezetők még 2012-ben jelentették be a 200 fajt felsorakoztató látványosság bővítését, melyhez előreláthatóan egy évre lesz szükség. 

 

 

Nagy Csaba a mintegy 1,2 milliárd forintos, európai uniós forrásból finanszírozott beruházásról tartott pécsi sajtótájékoztatón elmondta: az állatkert a modern turisztikai igényeket és az ökológiai, fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó fejlesztéssel eléri a hasonló nyugat-európai létesítmények színvonalát.

 

Az állatkert a mostaninál fél hektárral nagyobb, négy hektáros területen várja majd a látogatókat, emellett új attrakciókat kap és biztosíthatóvá a válik a hosszú távú, környezetbarát működtetése. A tervek szerint az intézmény látogatóinak száma évi 100 ezer főről 150 ezer fölé nő. Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója elmondta, hogy tárgyalások kezdődtek új állatok beszerzéséről is. A bővítés keretében akvárium-terráriumnak és különböző rendezvényeknek otthont adó épületeket emelnek és a Mecsek élővilágát bemutató, oktatási-kutatási célokat egyaránt szolgáló ökoturisztikai parkot, továbbá korszerű kifutókat alakítanak ki.

 

Az építkezés alatt az állatkert zárva tart, de az állatok ottmaradnak, ideiglenes kifutókban, karámokban kapnak helyet. Az állatkert május 1. és 4. között érdekes programsorozattal búcsúzik. A BúcsúZOO elnevezésű, kedvezményes jeggyel látogatható rendezvényen lesz látványetetés, állatsimogató és jótékonysági plüssállatvásár is. A négy nap alatt összesen ezer vendég tájékoztató kiadványt is kap, amely feljogosít egy nyitás előtti zártkörű bejáráson való részvételre.