BM: a fürdők vonatkozásában nincs korlátozás

Belföldi hírek - szerző: HH

A termálfürdők, gyógyfürdők, uszodák vonatkozásában egyelőre nincs bevezetve korlátozás – jelezte lapunknak a Belügyminisztérium koronavírussal foglalkozó ügyeleti csoportja.

 

A kormány a koronavírus fertőzésének lehetősége miatt veszélyhelyzetet hirdetve megtiltotta a száz főnél nagyobb létszámú beltéren és 500 főnél nagyobb létszámú kültéren tartott rendezvények lebonyolítását. Míg az egyelőre nem részletezett korlátozás hatálya alá esnek a mozik, színházak és a misék is, az olyan kérdésekben, mint a tömegközlekedés, munkahelyek,  vagy az intézményi nyitva tartás szabályai eddig nem foglalt állást, így a fürdők és nyilvános helyek nyitva tartási időben való látogatását sem korlátozta.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, az uszodák klóros vize azon túl, hogy alkalmatlan a koronavírus terjedésére, a Népegészségügyi Központ megállapítása szerint olyan szinten inaktiválja őket, hogy a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni.

 

A veszélyhelyzetet részleteiben szabályzó Magyar Közlönyök folyamatosan jelennek meg, mely térségünket érintő rendelkezéseiről oldalunkon számolunk be.