Castro beszédet tartott, meghalt Bartók

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Avagy mindent a mai napról. Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Jusztináknak. A latin név jelentése igazságos, igazságszerető.

 

Szeptember 26-án történt: 1960–ban Fidel Castro az ENSZ történetének leghosszabb beszédét tartja, 4 és fél órán át. A repülés történetében több nagy esemény is volt: 1973–ban a Concorde első, 3 óra 33 perces útja Washington és Párizs között, 1981–ben pedig e napon emelkedett a levegőbe az első Boeing 767-es. 1948–ban ezen a napon született Olivia Newton-John brit születésű ausztráliai énekesnő, színésznő, 1945-ben pedig e napon hunyt el Bartók Béla. Paul Newman Oscar-díjas amerikai színész öt éve nincs köztünk.

 

Ma van a nyelvek európai napja, a tengerészeti világnap és a tiszta hegyek napja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 16 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1906-ban mérték Dobogókőn, ahol -4,2 C° volt. A legmelegebbet, 32,6 C°-ot Békéscsabán regisztrálták 1999-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós patika (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudta, hogy álmunkban illatokat is érezhetünk?