Harkányban fogadták a turisztikai innovációs verseny győzteseit

Helyi - szerző: HH

Átadták a hazai turizmus fellendítését célzó innovációs ötletekért járó díjat. A CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyre az ország egész területéről, 18 egyetemről több mint 100 hallgató jelentkezett.

 

 

A február elején kihirdetett négy nyertes pályázata közül aktív turizmus kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Kopa Marcell és Kocsis Zsanett mellett Német Emma alkotta csapata Vakrandi a természettel című projektjével nyerte el a fődíjat. Céljuk, hogy a szolgáltatók érzékenyítése és továbbképzése mellett egyedi technológiai megoldásokkal bővítsék a látássérültek számára elérhető turisztikai lehetőségeket.

 

Büszkék vagyunk rájuk, hiszen baranyaiak, az egyetemhez kötődnek, Emma révén pedig büszkék vagyunk, hogy harkányi vonatkozása is van a csapatnak – mutatott rá dr. Muity György, a fürdő igazgatóságának elnöke.

 

Reméljük, a projektnek lesz folytatása – mondta Baksai Endre Tamás a fürdő ajándékát átnyújtva a résztvevőknek. Harkány polgármestere hozzátette, nyitottak rá, hogy a bemutatott tudást, képességet a fürdő aspektusában is kamatoztatni lehessen. Kopa Marcell üdvözölte az együttműködés lehetőségét.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.