Felelősen a munkavállalókért, a régióért és a környezetért

Helyi - szerző: |X|

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) évtizedek óta felelős, megbízható munkáltatóként működik a baranyai és a váci régióban. A munkavállalók jóléte mellett fontos az is, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra ötleteik bemutatására és azok megvalósítására. Mindezt a környezetet szem előtt tartva. A vállalat ezen törekvéseit szakmai berkekben is elismerték.

 

A munkavállalók elégedettsége az elsődleges   

 

„Felelős munkáltatóként arra törekszünk, hogy a munkavállalók szívesen dolgozzanak a cégnél, és megőrizzék a testi és a lelki egészségüket. Nagyvállalatként fontosnak tartjuk, hogy a munkavállalóink számára megteremtsük a munka-magánélet egyensúlyának fenntartásához szükséges feltételeket. Célunk, hogy a széles körű juttatásaink közül mindenki megtalálja azt, ami számára fontos és valóban motiváló. Ezért az elemeket rendszeresen felülvizsgáljuk, és a kollégák visszajelzései és igényei szerint alakítjuk azokat.” – nyilatkozta Molnár Ivett, a DDC HR igazgatója.

 

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) évek óta meghirdeti a Megbízható Munkaadó pályázatát, amelynek keretében olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A DDC által beküldött pályázati anyagot a bizottság pozitívan értékelte, így a vállalat a következő három évre elnyerte a Megbízható Munkaadó címet!

 

 

Ha a CIP beszélni tudna!

 

A DDC felismerte, hogy a gyárakban és üzemekben működő szakterületek legjobb ismerői maguk a munkavállalók. Éppen ezért vezették be az elmúlt években a CIP Programot – a FERLING PR-ügynökség támogatásával –, amelynek keretében a kollégák benyújthatják innovatív fejlesztésekre irányuló ötleteiket.

 

A program hozzájárul az építőanyag-ipari vállalat legfőbb célkitűzéséhez, a fenntarthatóbb és eredményesebb gazdasági működéshez.

 

„Olyan munkáltatóként pozícionáljuk magunkat, amely aktívan felelősséget vállal a munkavállalói jóllétéért, a tágabb környezetéért és a természeti kincseink megőrzéséért is.” – nyilatkozta Guth Zoltán, kommunikációs vezető.

 

A GREENGAGE, azaz a zöld elkötelezettség díja keretében a PPH kiadó olyan vállalatokat keresett, akik ma Magyarországon fenntarthatóan, kiemelt fontossággal és környezetkímélően gyártanak innovatív termékeket vagy támogatják fejlesztéseikkel, folyamataikkal a piacot.

 

A DDC a Greengage versenyen a „támogató eszközök”, azon belül is „HR eszközök” alkategóriában indult és nyert; a benyújtott pályázati anyagot ugyanis kategóriagyőztesnek választotta a szakmai zsűri.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.