Diákolimpiára kvalifikálták magukat a harkányi iskola sakkozói

Helyi - szerző: HH

Hat év kihagyás után, szeptemberben éledt újra a harkányi sakk. A Kitaibel Pál Általános Iskola diákjai máris szép eredményeket tudhatnak magukénak, városunk pedig a Diákolimpia közelgő döntőjén is képviselteti magát.

 

Délutáni óra a Kitaibel Pál Általános Iskolában. Az intézményben mintegy 20 tanuló sajátítja el a sakk fogásait.

 

Március közepén rendezik a sakk egyéni diákolimpiai döntőjét Budapesten, melyen Kucska Kamilla képviseli Harkányt. A harmadikos lány a megyei döntőt megnyerve kvalifikálta magát az országos megmérettetésre. A januári versenyen szintén első helyezést ért el Kötő Bálint, aki holtversenyben állhatott a dobogó tetejére.

 

Városunk idén debütáló sakkozóinak nem volt könnyű dolga: az alsó tagozatosok megmérettetésén az elsősök akár a negyedikesekkel is egy asztalhoz kerülhetnek, ráadásul a harkányi diákok szeptember-október óta űzik csak a sportot. A mezőnyt erősíti az is, hogy az összevont intézményeknek lehetősége van a csapatok jóval szélesebb palettából való összeállítására, ugyanis partnereik köreiből is delegálnak – akár több éves tapasztalattal rendelkező – versenyzőt.

 

Február közepén a csoportok játszmáival folytatódtak a mérkőzések, a harkányi diákok itt is remekeltek. A Szekeres Andrea, Kucska Kamilla és Zsiga Sarolt által képviselt lánycsapat első helyezést ért el, míg a fiúk mezőnyének kiegyenlítetlensége igencsak éreztette hatását: Kötő Bálint, Czeglédi Dominik, Baksai Tamás és Tihanyi Rajmund együttese a középmezőnyben végzett, várakozáson felüli teljesítménnyel.