Soron kívüli diktálást biztosítanak a szolgáltatók

Gazdaság - szerző: HH

Augusztus elsejétől érvényesek a kormány megemelt energiaárakra vonatkozó rendeletei. A sávos díjszabás a havonta diktáló fogyasztókat érinti leginkább, nekik most lehetőségük van rögzíteni soron kívül is az órájuk állását.

 

A kormány július közepén fogyasztáshoz mért, kétsávos áram- és gáztarifát jelentett be. Az átlagosan 210 kilowatt/hó áram, illetve 144 köbméter/hó gázfogyasztás feletti energiamennyiségekre kettő- illetve hétszeres energiadíjat határoztak meg augusztus első napjától.

 

Az árváltozás miatt az energiaszolgáltatók soron kívüli diktálási lehetőséget biztosítanak a mérőállások rögzítésére augusztus 5-ig. Ennek megfelelően az is megadhatja az előző, olcsóbb díjszabáson történt fogyasztását, akinek rendesen nem is lenne diktálási időszaka, de a lehetőséggel egyébként havonta él.

 

Térségünkben az árammérő diktálására van csak lehetőség, ugyanis az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózat Zrt. éves leolvasási időszaka van, és így csak a házaló megbízott által rögzített mérőállást fogadja a rendszer.