Dr. Őri László: Harkányban tudatosan tervezik a jövőt

Helyi - szerző: HH

Harkány azon települések közé tartozik, ahol tudatosan tervezik a jövőt, és jól átgondolt tervekkel rendelkeznek – mondta dr. Őri László a legújabb pályázatból megvalósuló munkaterületek átadásakor.

 

 

A megyei önkormányzat elnöke a 210 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló projekt kapcsán rámutatott, hogy három helyszínen a helyiek által korábban jogos igényként megfogalmazott fejlesztés kezdődik meg.

 

A harkányi fejlesztéseket – a sportcsarnok felújítását, a drávaszabolcsi háromszög játszóterének építését és a Dankó utca területrendezését – is lehetővé tevő támogatási program keretében mintegy 76 projekt során 9,8 milliárd forintból valósulnak meg a fentiekhez hasonló, de kisebb volumenű fejlesztések a megyében – hangsúlyozta.

 

A megye nyugati térsége a Baranyában megvalósuló projektek több mint felét jegyzi, negyven darabbal 5,4 milliárd forint összegben – erről már Junácski András beszélt.

 

A közgyűlés alelnöke a harkányi fejlesztések sorában a sportcsarnok felújítását említve rámutatott: az elmúlt három évtizedben a belső tereken csak állagmegóvó beruházásokat végeztek, viszont egy olyan közösségi színtérről van szó, ahol hetente 30-35 sportfoglalkozás zajlik több mint 400 fő részvételével. A teremben olyan csapatok is felsorakoznak, mint az NB3-as asztaliteniszezők, a kézilabdások, vagy a küzdő- önvédelmi- és a szabadidősportok űzői, de országos és nemzetközi rendezvényeket és versenyeket is bonyolítanak falai között.

 

Az alelnök a drávaszabolcsi háromszöggel kapcsolatban ismertette: a városrészben lakó mintegy 800 fő közül 25 tizenegy év alatti gyermek, akik számára az infrastruktúra biztosítása, játszótér építése kiemelten fontos kérdéskör, mellyel az önkormányzat őket képviseli.

 

A fejlesztések harmadik eleme, a Dankó Pista utca területrendezése az egyelőre még két bölcsődei és hét óvodai csoporttal működő intézmény megközelítését teszi biztonságosabbá és kényelmesebbé 140 harkányi és 40 vidéki gyermek családja számára – összegezte Junácski András.