Pályázati támogatás és új irodahelyiség lendít a drávaszabolcsi polgárőrség munkáján

Baranya - szerző: KT

Az általános közbiztonsági tevékenység mellett a déli országrész határőrizetében is oroszlánrészt vállal a drávaszabolcsi polgárőrség, de eltűnt személyek kutatásakor is elsőként érkeznek. Az egyesület munkáját a nemrég átvett iroda mellett működési támogatás is segíti.

 

Másfél millió forintos támogatást kapott a Drávaszabolcsi Polgárőr Egyesület, melyet működési költségeinek fedezésére, gépjárművük fenntartására fordíthat – tájékoztatta lapunkat Kovács Ferenc.

 

A pályázati sikeren túl a határőrizeti tagozatban is feladatot vállaló drávaszabolcsi polgárőrség a közelmúltban egy önálló irodát is kapott a helyi önkormányzattól – emelte ki az egyesület elnöke.

 

A helyiségre és a támogatásra már nagy igény volt, mert a hetedik éve működő egyesület komoly eszközparkot, egyre szélesebb feladatkör ellátását lehetővé tevő felszerelést tud magáénak: a sok egyéb mellett távcsövek, lámpák, éjjelátó, valamint minden alkalomra rendelkezésre álló teljes ruházat elhelyezése, szolgálat előtti felkészítése és rendelkezésre bocsátása eddig gyakran ütközött szervezési nehézségekbe.

 

A helyiséghez – melyet a napokban vesznek használatba – egy garázs is tartozik, ami a korábban rendőrségi támogatásból kapott szolgálati gépjármű elhelyezésében jelent nagy segítséget.

 

A 12 tagot számláló drávaszabolcsi polgárőrség az elmúlt évben részben önállóan, részben társszervekkel közösen mintegy 1.200 órányi szolgálatot teljesített, míg jelenleg a Drávacsehiben megszűnt polgárőrség nyomán területük kiterjesztését is tervezik, ami sokat javíthat a környező települések közbiztonságán.