EFI

Életmód - szerző: |X|

A Siklósi Kórházban 2013-ban alakult meg az Egészségfejlesztési Iroda (EFI), melynek működésével egy időben létrejött a siklósi kistérség egészségfejlesztési intézményrendszere.

 

Ebben a rendszerben célzott figyelmet, valamint egészségnevelési-, fejlesztési-, beavatkozási lehetőséget kaphatnak a magas életmódi rizikóval élő személyek. Ily módon hatékonyan csökkenthető az egyénre, családra, egészségügyi rendszerre, társadalomra eső egészségterhek nagysága.

 

Az Egészségfejlesztési Iroda színes programokat szervez: egészségnapok, felvilágosító előadások, testmozgást ösztönző programok, drog-, alkohol prevenciós előadások, betegklubok, életmódváltó programok.

 

Az érdeklődők különböző tanácsadásokon is részt vehetnek: étrendi tanácsadás, testmozgással kapcsolatos tanácsadás, dohányzásról való leszokást segítő tanácsadás. Az Iroda ezen felül egészségtudatosságot terjesztő, népszerűsítő rendezvényeket, rendszeres testmozgást ösztönző foglalkozásokat szervez, mindezt a kistérség településeinek (polgármesterek, háziorvosok, külső partnerek) bevonásával és együttműködésével.

 

Nem csak a betegségekkel kell foglalkoznunk, hanem az életmódunkban lévő hibákkal is. Szüntessük meg ezeket a hibákat, és a betegségek maguktól eltűnhetnek.

 

Az iroda működésének célja a lakosság életminőségének javítása, az egészségben eltöltött életévek növelése, a kistérség versenyképességének, foglalkoztatásának javítása. Az egyének egészség iránti felelősségének hangsúlyozása, a helyi közösségek erősítése, a pozitív életszemlélet elterjesztése. A lakosság széles körének fizikai aktivitásra, mozgásban gazdag életmódra nevelése, a rizikófaktorok csökkentése, a betegséggel járó panaszok mérséklése, a lakosság életminőségének javítása, az egészségben eltöltött életévek növelése, a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmóddal kapcsolatos szokások javítása.

 

Célcsoportok a kistérség lakosságán belül kiemelten a szív- és érrendszeri betegek, cukorbetegek, túlsúllyal élők, alacsony fizikai aktivitásúak, dohányzók, nagyivók, krízishelyzetben lévők, depresszió kockázattal élők, idősek, munkavállalók, családok, iskoláskorúak.

 

Bővebb információ kérhető telefonon a +3672/ 352-411 518-as mellékén, valamint a www.siklosikorhaz.hu weboldalon és a Siklós EFI Facebook oldalon.

Egészségfejlesztési Iroda

Siklósi Kórház

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.