Egérpiszok a tofuban

Életmód - szerző: GR

Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – többek közt ez fogadta az ellenőröket két budapesti tofu előállító üzemben. A NÉBIH KÜI mindkét üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglalt le.

 

Az éjszakai razzián a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Munkaügyi Felügyelőség, a NÉBIH KÜI és a rendőrség munkatársai vettek részt.

 

A sokat tapasztalt élelmiszer-ellenőröket is meglepték az üzemekben látottak: kosz, takarítatlanság, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga, szabálytalan árú tárolás, jelöletlen, ismeretlen termékek. Az éjszaka üzemelő egységekben előállított termékeket távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna a NÉBIH szerint, egész Budapestet hetekig ellátva.

 

Volt, ahol meztelencsiga mászott az élelmiszerek között, máshol a zsákok áztak fel a szennyvízben. Megint más alapanyagokról nem tudták megállapítani, mi az. A bírság kiszabása folyamatban van, várhatóan megközelíti majd a milliós nagyságrendet. A tofut hazánkban is sokan szeretik: sósan, édesen, sütve, rántva, de állaga és fehérjetartalma miatt gyakran húst helyettesítve is fogyasztják.