Egy hét múlva már csak digitálisan

Életmód - szerző: KT

A digitális átállás kapcsán október végéig az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás – közölte az NMHH kommunikációs igazgatója. A digitális átállás első hulláma egy éve indult.

 

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez – mondta Zsuppán Attila. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top boxra) van szükség. A hatóság ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak vagy kérés esetén a televízió-előfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

 

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhető a 06/80/38-39-40, ingyenesen hívható számon.

 

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a szükséges eszközöket, előzőleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket – fűzte hozzá Zsuppán Attila.

 

Környékünkön Siklós mellett van a legközelebbi digitális átjátszó, így Harkány legnagyobb részééről is egy tetőantennával könnyedén élvezhetjük az ingyenes műsorokat: m1, m2, RTL Klub, TV2, EuroNews, Duna, Duna World. Havidíjért nézhetjük a MinDigTV Extra csatornáit: Cool, Film+, National Geographic, Disney, HírTV, ATV, Sport Klub, FEM3, Private Spice.