Egy legenda folytatódik a szabadtéri moziban

Helyi - szerző: HH

Hatodik év, hatodik epizód – csütörtökön a Star Wars: A Jedi visszatér pereg a Zsigmondy sétány óriásvásznán. A film 21 órakor kezdődő vetítése ingyenes.

 

Miután megmentették Han Solót Jabbatól, a Lázadók az Endor bolygóra indulnak, hogy elpusztítsák a második Halálcsillagot. Eközben Luke azzal küzd, hogy segítsen Darth Vadernek visszatérni a sötét oldalról.

 

Az 1983-ban debütált film eredetileg a trilógia befejező része volt. Kritikusok szerint ez sikerült a leggyengébbre, ráadásul a rajongók is kiszúrták azt a hibát, amire a forgatás közpén jöttek csak rá, így kis sem tudták már javítani: valamennyi birodalmi szereplő rangtól függetlenül ugyanazt a rangjelzést viseli.

 

És azt tudtad, hogy Luke valami nagyon rossz érzés fogott el kijelentése mind a tíz, későbbi filmben elhangzik? Hogy a Lejla hercegnőt alakító még csak 20 éves Carrie Fisher nem viselhetett a filmben melltartót? Hogy Chewbaccát a rendező George Lucas kutyája, egy alaszkai malamut ihlette?

 

A szabadtéri mozik sorozata még két alkalommal biztosan meg lesz tartva: augusztus 4-én a Volt egyszer egy vadnyugat, augusztus 11-én pedig a Verdák pereg.