Egy szinttel feljebb lépnének

Életmód - szerző: Kótány Jenő

Vasárnap délután hazai pályán játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a város labdarúgó csapata, melyen a megye I-ben szereplő Villány gárdáját látta vendégül. Az 1:0-ra végződött meccset követően szurkolói ankétra, illetve sajtótájékoztatóra került sor az egyesület klubházában.

 

A téli szünet alatt összesen nyolc felkészülési mérkőzést játszottunk váltakozó sikerrel, valamint két régebbi harkányi játékost – Végh Józsefet és Sipos Gábort – sikerült leigazolnunk – tájékoztatott Horváth József szakosztályvezető, sportköri elnök.

 

Mint az anyagiak vonatkozásában megtudtuk, az egyesület legkomolyabb szponzora továbbra is az önkormányzat, illetve az elmúlt évben 12 millió forint TAO-s forrást sikerült szerezni, melyből tízet a pályák világítására, a maradékot pedig a centerpálya automata öntözőrendszerének kialakítására fordítanak. Előbbi munkálatai már elkezdődtek, az utóbbi megvalósítása áprilisban indul.

 

Horváth József a tárgyi feltételek tekintetében elmondta, mindennel rendelkeznek, ami a megye I-es induláshoz szükséges, a csapaton múlik, hogy megismétlik-e az őszi szériát, amennyiben ugyanis az őszhöz hasonlóan a második helyen végeznek, úgy megvalósul az eredetileg kitűzött cél.

 

A szakosztályvezető az esetleges feljutás esetén a csapat zömét alkalmasnak tartja a magasabb osztálynak való megfeleléshez, melyet a Villány elleni győzelem is bizonyít, ugyanakkor néhány poszton szükséges az erősítés. Mint mondta, 2-3 megye I-es szintű játékost mindenképp igazolni kell. Ez nem jelenti azt, hogy bárkit is elküldenének, hiszen a keret jelenleg 17 főből áll, ezt kell húsz játékosra bővíteni.

 

A vezető első sorban harkányi játékosokban gondolkodik – többen is a szomszédvár csapatát erősítik – kérdés azonban, hogy sikerül-e őket visszacsábítani…