Egymilliárdos gyorssegély kell a Hungaroringnek

Nagyvilág - szerző: GR

Bár a Hungaroring Sport Zrt. a tavalyi évet közel 100 millió forintos nyereséggel zárta, körülbelül egymilliárd forintos gyorssegélyre lenne szüksége ahhoz, hogy megfeleljen az idei sportszakmai elvárásoknak – mondta Gyulay Zolt, a társaság elnök-vezérigazgatója az MTV Ma Reggel című pénteki adásában.

(fotó: Hungaroring.hu)

 

Gyulay arról is beszélt, hogy biztosan nem indul újra a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöki posztjáért, melyről a héten mondott le – számolt be az MTI.  

 

A Hungaroring 1985-ben épült, és már nem tudjuk tovább halogatni a modernizációt. Elavult a pálya egész elektromos hálózata, a vízelvezető rendszere és az aszfalt minősége, valamint a digitális átállás miatt olyan dolgokat kell végrehajtanunk, amelyek nem hagynak időt nekünk – jelentette ki Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy a pályával kapcsolatos komoly feladatok miatt a Hungaroring vezetése egész embert kíván. Jelezte: stábjával készített egy előterjesztést a kormánynak a 2014-21-es időszakra, amely a sportszakmai feladatok mellett az infrastrukturális fejlesztéseket is tartalmazza. Ez utóbbira szerinte a nézők és a sportszakma miatt is feltétlenül szükség van.  

 

Az anyagiakkal kapcsolatban elmondta, hogy a Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt három évben nyereséges volt, tavaly közel 100 millió forintos plusszal zárt, de a fejlesztésekhez közel egymilliárd forintos gyorssegélyre lenne szüksége.  

 

Az MNASZ vezetéséről a Hungaroringgel kapcsolatos elfoglaltságai mellett azért mondott le, mert Szamos Miklós sportszakmai alelnök – akit Gyulay a saját jobb kezének nevezett – lemondása után úgy vélte, a szakmai irányítás már nem volt gördülékeny a szövetségen belül, s ez megosztottsághoz vezetett.  

 

Gyulay megjegyezte: 2011 tavaszán eredetileg másfél évre vállalta el az MNASZ vezetését, majd a tagok bátorítására hosszabbított, s úgy érzi, rendezett anyagi körülményeket hagy utódjára a szövetségben.