Elfogták a hackercsoport 14 tagját

Technológia - szerző: KT

Az Anonymous hackercsoport volt az, amely magára vállalta az Apple szerverei ellen nemrégiben elkövetett támadásokat, s szintén ők bénították meg decemberben a MasterCard, a Visa és a PayPal portáljait. Emlékezetes e csoport Szcientológia Egyház elleni globális hadjárata is.

Az Anonymous tagjai a hivatalos titkokat kiszivárogtató WikiLeaks szervezetet tekintik példaképüknek. Azt hangoztatják, hogy nem ártani akarnak célpontjaiknak, hanem csak az internetes cenzúra, a kormányzati korrupció és a magáncégek visszaélései ellen tiltakoznak, valamint figyelmeztetni akarnak arra, hogy milyen könnyen veszélybe kerülhetnek azok kliensei. A decentratlizált hackercsoport nyilvánosságra hozott több, az arizonai rendőrségtől megszerzett magán e-mailt és egyéb adatokat is.

A célpontok között szerepeltek az egyiptomi, a tunéziai és a török kormány valamint a Monsanto portáljai is, de amióta az Anonymous júniusban szövetségre lépett a Lulz Security nevű, hasonló szervezettel (amely a Sony, a CIA és a brit rendőrség weboldalait törte fel), azóta Rupert Murdoch médiamágnás érdekeltségei is támadja.

A házkutatásokat egy folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban hajtották végre – jelentette ki kedden Peter Donald, az FBI szóvivője. A szövetségi nyomozók San Francisco-i sajtóreferense megerősítette, hogy országos akció indult a hackerek ellen. Az Anonymous csoport támadásai miatt világszerte eddig több tucatnyi embert vettek őrizetbe.