Elkezdődhet a rosszul teljesítő postafiókok bezárása?

Gazdaság - szerző: HH

Újragondolja több száz kistelepülésen való a működését a Magyar Posta és a Takarékbank. A racionalizálás azokat a településeket érinti, ahol minkét vállalatnak van kirendeltsége.

 

A Magyar Posta és a Takarékbank összesen közel 3500 fiókot működtet országszerte, jelentős részben olyan településeken, ahol a kirendeltségek nyereséges üzemeltetése egyre kevésbé biztosítható. Több száz olyan település van, ahol a posta és a Takarék Csoport is saját kirendeltséget üzemeltet – írják.

 

A Takarékbank automatizált fiókjai kedvez tapasztalatok mellett üzemelnek, ráadásul a banki szolgáltatásokon túl sárga csekkes befizetéseket és postai csomagok feladását és átvételét is el lehet intézni. Ezzel elérhetőek azok a hagyományos postai szolgáltatások, amikre ugyanott sok esetben körülményesen időt múlató alkalmazottat tart fenn a posta.

 

A posta háza táján Szarka Zsolt vezérigazgató már 2016-ban is emlegette azt a felmérést, mely alapján eldöntik, hogy melyik fiókot zárják be a tízezer fő alatti településeken. A mostani racionalizálás után tehát egyetlen rosszul teljesítő, problémás, és működésében felesleges kis fiók sem lehet nyugodt, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy néhány mindig tettrekész automata veszi át a kevésbé hatékony alkalmazottak szerepét.