Embercsempész ellen emeltek vádat

Baranya - szerző: HH

A Mohácsi Járási Ügyészség török embercsempész ellen nyújtott be vádiratot, aki év elején, Franciaországban megbízott egy ismeretlenül maradt személyt azzal, hogy az a vádlott testvérét és további három török ismerősét átcsempéssze a határon 3.500 euróért – mintegy 1,4 millió forintért.

 

A négy török repülővel Szerbiába utazott, ismeretlen embercsempészek segítségével jutottak el a magyar határhoz, azt január 27-én illegálisan lépték át. A megadott koordináták alapján jutottak el arra a helyre, ahol segítőjükre kellett várniuk, a segítő azonban nem érkezett meg.

 

A vádlott Bécsbe utazott, közben sms-eken és telefonon tartotta a kapcsolatot az egyik illegális határátlépővel, akitől megtudta, hogy a sofőr nem érkezett meg értük. A férfi ezért gépkocsival Magyarországra utazott. Újmohács területén, január 28-án, a délutáni órákban vette fel gépkocsijába testvérét és a három másik török állampolgárt azért, hogy őket Franciaországba szállítsa.

 

Az embercsempész autóját az újmohácsi kompkikötőben állították meg, a vádlott azóta letartóztatásban van. Cselekménye az ügyészség szerint több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megállapítására alkalmas, amiért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.