Liget őrzi az elhunyt pedagógusok emlékét

Helyi - szerző: HH

Az elhunyt pedagógusok emléke előtt tisztelegve avatták fel kedden azt az emlékligetet a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola udvarán, melyben egy márványtábla is helyet kapott.

 

Emléktábla a Kitaibel Pál Általános Iskola udvarán.

 

A Szülői munkaközösség kezdeményezésére, Harkány önkormányzatának és a Városgazdálkodási Zrt. támogatásának köszönhetően három fa ültetésével lett kialakítva az az emlékliget a helyi iskola udvarán, mellyel az elhunyt pedagógusoknak állítanak emléket. A Gusztáv és Fia Síremlékek egy emléktáblát is adományozott.

 

Frissebb fájdalmaknak, régebbi fájdalmaknak és legendává lett fájdalmaknak is emléket állít a liget – mutatott rá Kiss József Levente. Az iskola igazgatója emlékeztetett, fennállásának idén hatvanadik évfordulóját ünneplő iskola legutóbb Döme Róbertet gyászolta, aki 55 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el.

 

Először 2020-ban érkezett szülői kezdeményezés, hogy ültessünk fát elhunyt pedagógusaink emlékére – idézte fel Bónis Anita. A Szülői munkaközösség elnöke hozzátette, a most kialakított liget arra is emlékeztet, milyen fontos a jelen pillanat megélése mellett a boldog emlékek felidézése is. Egy pedagógus gyermekeket nevel, jellemet formál, példát mutat, egy jókor, jól megfogalmazott mondat, mosoly vagy ölelés egy gyermekre életre szóló hatást gyakorolhat – többek között ezekért fejezzük ma ki hálánkat.

 

Emléktábla avatása a Kitaibel Pál Általános Iskola udvarán.
 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.