Épül az új kórházi szárny

Helyi - szerző: KT

Március óta folynak a munkálatok, mellyel a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház balneológiai épületét bővítik egy új, 88 ágyas hotelszolgáltatás-szerű szárnnyal. Az épület alapkövét júniusban helyezték el, most számot adtak a projekt előrehaladásáról.

 

A sajtótájékoztatón Hegyi Ákos vezető projektmenedzser elmondta, hogy a jelenleg zajló beruházás legfőbb célja a gyógykezelésekben résztvevők igényeinek maximális színvonalon történő kiszolgálása.  A munkálatok elkészültével olyan komplex szárnyat vehetnek majd igénybe a páciensek, ahol ezentúl európai színvonalon, szállodai körülmények között kezelik a pikkelysömört és azok társbetegségeit is.

 

Az új épületrészben többek között helyet kap két orvosi rendelő, egy központi váró diszpécserközponttal, 7 teljesen akadálymentesített szoba, 38 darab két ágyas kórházi szoba, 5 iroda, egy irattárral kibővített konferenciaterem, egy 100 fős étterem nagyobb kapacitású konyhával, valamint személyzeti öltözők is. A lehető leghatékonyabb kezelések biztosítására öt gyógyvizes káddal, két dithranolos és galván kezelővel, fényterápiás helyiséggel, két tornateremmel, valamint négy masszázsrészleggel is ellátják az épület. Az új szárny elkészültével – mely a tervek szerint 2014 tavaszára várható – a modern komplexum mellett egy zöldövezettel körbevett akadálymentes parkolót is átadnak.

 

A beruházás egy összesen 1,5 milliárd forint értékű DDOP projekt keretében valósul meg, az így elkészült épületrész kihasználtságát, működését olyan szigorú vállalások fogják meghatározni, melyek nagy valószínűséggel éreztetni fogják hatásukat a kórház további működése és az ott dolgozók körében éppúgy, mint Harkány megnövekedett vendéglétszámában. A közelmúltban komoly szervezeti és működési változásokon áteső kórház egyre több és egyre nyilvánosabb bírálattal van sújtva, mely leginkább egy másik, éttermi részt érintő építkezésnek, fejlesztési projektnek tudható be.