Érvénytelen a pályázati felhívás – nyílt lapokkal?

Helyi - szerző: KT

Érvénytelennek minősítették a fürdő üzlethelyiségeinek bérletére vonatkozó pályázati felhívást. Megbízható forrás szerint szerint a határidőre beérkezett pályázati anyagok bontásában vétettek eljárási hibát, amikor korábban nyitottak fel borítékokat.  

 

A pályázók között pécsiek is vannak. A fürdő ezen értesüléseket nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A pályázó vállalkozók és az ügyre rátekintéssel bírók is fel vannak háborodva: az előzők úgy vélik, üzleti titkukra derült fény, ajánlatuk ismertté vált, egy újonnan kiírt tender során már nem egyenlő eséllyel indulnak: könnyű lesz kevéssel is föléjük licitálni, ha nem adnak be kérdésesen magasabb ajánlatot. Az utóbbik mutyit és szándékos felforgatást kiáltanak.  

 

Az eljárás rendje szerint ha azonos pályázatok érkeznek be, a győztes egy liciteljárás során kerül ki, egyébként a kedvezőbb ajánlattétel nyer minden egyes üzlethelyiség esetében. Szintén a pályázati eljárás szerint fürdő a „számára nem megfelelő pályázatok esetén a pályázati felhívást érvénytelennek nyilváníthatja”, ahogy tette is. Tóth Zsolt, a fürdő gazdasági igazgatója a pályázók felé meg is indokolta a döntést. Az eredeti pályázati anyagokat visszajuttatják a pályázóknak, a pályáztatással kapcsolatban szerda délelőttre felügyelőbizottsági ülést hívtak össze.  

 

Tisztelt Cím!

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. bíráló bizottsága a pályázatok egyedi értékelése nélkül a pályázati felhívás I/5. pontja alapján érvénytelennek nyilvánította a 2014.01.08-i pályázati felhívást és minden pályázó részére visszajuttatja az eredeti pályázatát. Amiért szíves elnézését kérjük.

 

Ugyanakkor ezzel egyidejűleg a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetése új pályázat beadására kéri fel Önöket. Amennyiben a pályázatát az új felhívás alapján is be szeretné nyújtani és ehhez az eredeti pályázatában szereplő dokumentumokat is fel szeretné használni, akkor választhat, hogy személyesen kívánja átvenni az eredeti dokumentációt, vagy annak postai úton történő visszaküldését kéri. Amennyiben a személyes átvételt választja, akkor kérjük, hogy 2014. január 22. 9.30-ig ezt szíveskedjen egy válasz e-mailben visszajelezni. Ezt követően a nem jelentkező pályázóknak automatikusan postázzuk a pályázatát.

 

Pályázati felhívás az időpontokat (beadási határidő 2014.01.28. – esetleges licit időpontja 2014.01.31 – szerződéskötési határidő 2014.02.14.) leszámítva érdemben nem változott, ugyanakkor a pályázat kapcsán többször felmerült kérdések alapján a következőkre hívnánk fel a figyelmét:

 

– Az 1-es sz. mellékletben a nettó irányárként meghatározott összeg nem havi és nem az előző bérlőre vonatkozó adat, hanem az elméleti szezonra (éves bérlemények 01.01-12.31; strandi szezonális bérlemények 05.01-09.14; gyógyfürdő szezonális bérlemények 05.01-09.30) kalkulált tájékoztató adat. A díjfizetés gyakoriságának nyilvántartására vonatkozó oszlopban látható havi megjelölés nem erre vonatkozott, ezért a félreértések elkerülése érdekében ezt és a korábbi övezeti rendszerre vonatkozó tájékoztató oszlopot töröltük.

 

– A 20-as számú bérleményre vonatkozóan több esetben félreértés volt az építmények tulajdonjogára vonatkozóan. Itt a zárt faház és a szabad terület a fürdő tulajdona és csak a félig nyitott faház a korábbi bérlő tulajdona.

 

– A pályázati adatlapon a bérelni kívánt bérlemény számához nem darabszámot, hanem a bérleménynek az 1. sz. melléklet első oszlopában szereplő nyilvántartási számát kell feltüntetni.

 

– Az egész éves nyitva tartású bérlemények esetében az összehasonlíthatóság érdekében a naptári évre vonatkozó díjat kérjük az ajánlatban feltüntetni. Amennyiben a jelenlegi bérlő nyeri el a bérleményt, akkor Vele erre az időtartamra kötjük a szerződést, amennyiben új bérlő kerül kijelölésre, akkor természetesen a tényleges használat idejére még a régi bérlő fizeti a bérleti díjat és a felmerülő költségeket és csak a szerződésben meghatározandó átadás-átvétel napjától kezdődően kerül megállapításra az új bérlő időarányos díja.

 

– A pályázathoz a jelenleg aktuális cégkivonatot, illetve a vállalkozói engedély másolatát is csatolni kell. A cégkivonatot költség mentesen a kormányzati portálról is le lehet tölteni. Az engedélyből elegendő egy sima másolat. A másolást kérésre természetesen megoldjuk.

 

– Több pályázat is beadható egy borítékban és ebben az esetben elegendő a csatolandó dokumentumokat egy példányban betenni.

 

– A harkányi és az egyéb helységből foglalkoztatottak számának meghatározásánál csak a bérleményben foglalkoztatottak átlagos létszámát kérjük megadni. (Az egyéb telephelyen foglalkoztatottakat kérjük figyelmen kívül hagyni. Ugyanígy a szezonon belüli fluktuációt sem kell figyelembe venni)

 

Amennyiben bármilyen egyéb kérdése merülne fel, akkor természetesen szívesen állunk rendelkezésére.

 

Tisztelettel

Tóth Zsolt

gazdasági igazgató

Harkányi Gyógyfürdő Zrt.

7815 Harkány, Kossuth u. 7.