Ezek lesznek mások a Windows 11-ben – néhány új gépre fel sem megy majd

Technológia - szerző: HH

Miután a Microsoft bejelentette, hogy hamarosan érkezik az új Windows, mely a 11 nevet kapja, napvilágot látott az is, milyen újdonságok, változások lesznek benne. És lesz egy kis gond is.

 

 

Az új rendszer gépigénye nem tér el sokban a mostaniaktól, legalább 1 GHz-es processzor, 4GB memória és 64 GB háttértár kell neki és egy DirectX 12-es videokártya. A telepítés ráadásul internet és Microsoft fiók nélkül nem is fog sikerülni.

 

A redmondi cég dokumentációja szerint az új rendszer feltornászásához TPM is szükséges, ami egy kulcsok, tanúsítványok, adatok biztonságos tárolásáért felelős platform, egy külön áramkör az alaplapon. Ennek első verzióját 2011-ben vezették be, az ilyen chippel rendelkezők értesítést kapnak majd, hogy az új Windowsra való frissítés nem tanácsos számukra. A 2.0 verzióval rendelkező felhasználók előtt ilyen akadály nincs.

 

Arról, hogy az ön gépében milyen TPM chip van – egyáltalán van-e valamilyen -, úgy győződhet meg, hogy futtatja a Windows beépített, tpm.msc alkalmazását.

 

Az operációs rendszerben számos újítással találkozhat a felhasználó. A legjelentősebb, hogy képes lesz androidos alkalmazásokat futtatni.

 

A Microsoft elengedi a Cortana beszédfelismerőt, ez többé nem települ. Végleg eltűnik az Internet Explorer, a táblagép mód, az alkalmazások a záróképernyőn, búcsúzik a Paint 3D, a 3D Viewer, One Note, és a Skype is, ám fejlesztik és a magánfelhasználók számára is kínálják a Microsoft Teams alkalmazását.

 

A professzionális felhasználók számára nem lesz kötelező az OS-X-ekben emgismert, középre rendezett Start menü, be lehet állítania a klasszikus Windows kinézetét.