Ezen a gáton nincsenek legények

Baranya - szerző: KT

Most is özönvízszerűen ömlik a földekre a víz Csányoszró közelében, ahol a helyiek szerint csütörtökön szakadt át a gát. Az esetet a falu határában lévő gazda jelezte, akinek állatait ki kell menekíteni a közeli istállóból.

 

 

A nemrégiben oly sikeres gyakorlatot tartó Katasztrófavédelem és vízügyi igazgatóság most egy váratlan, eshetőleges vészhelyzet nulladik lépcsőjét sem vette: lassan napokban mérhető a találgatás, melyikőjük adjon ki közleményt az esettel kapcsolatban. A Katasztrófavédelemtől annyit megtudtunk: közvetlen emberéletet nem veszélyeztet a víz és rendkívüli lakosságvédelmi intézkedésre sincs szükség, így valószínűleg nem az ő hatáskörük a közleménynek a kiadása. Így egyenlőre nem tudni, mekkora területet árasztott el a víz és milyen további teendőkre van szükség, várható-e a lakosság kitelepítése.

 

A helyiek elmondják: a falu határában lévő ház közelében több vélemény is elhangzott mind a Katasztrófavédelem, mind a vízügy szakembereitől, hogy hova kellene rakni homokzsákot, míg megunták a „töketlenkedést” és körberakták a házat, abból baj nem lehet – mondván.

 

Az átszakadt gát közelében senkit sem találtunk, csak egy szürke terepjáró haladt el a töltésen öltönyös emberekkel.

 

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.755177927851153.1073741977.164279543607664&type=3″]