Ezért nem füstöl annyira a szúnyogirtó

Életmód - szerző: HH

Alig füstöl a szúnyogirtást végző autó – jelezte több olvasónk is. Megkerestük a katasztrófavédelmet, hogy megtudjuk, az anyaggal spórolnak-e, vagy új eljárásról van szó.

 

Mint jelezték, a korábbi melegköd-képzést egy úgynevezett ULV eljárás váltotta fel.

 

A földi melegködképzéses eljárás során az apró cseppekre bontott irtószer terjedését hő hozzáadása is segíti. Ez a technológia elsősorban növényzettel erősebben borított környezetben előnyös, de a létrejövő köd rövid időre korlátozza a látási viszonyokat, ezért forgalmas helyeken kevésbé használatos – magyarázzák.

 

Ezzel szemben az újonnan bevezetett ULV eljárás szintén apró cseppekben juttatja ki az irtószert, de hő hozzáadása nélkül. A permetfelhő csak kismértékben észlelhető, a közlekedést nem zavarja, ezért forgalmasabb, városias területeken elsődlegesen ezt az eljárást alkalmazzák.

 

Mint leszögezik, mindkét technológia ugyanolyan hatékony.

 

 0-24h  Ha ön is lát, hall valamit, amiről többet szeretne megtudni vagy megosztaná másokkal is, írjon a Facebookon, vagy küldjön SMS-t a 06/70/608-46-30 telefonszámra. Levelét az info@harkanyihirek.hu címen is várjuk. Adatait bizalmasan kezeljük. 

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.