Fél évvel meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet

Belföldi hírek - szerző: HH

Szerda hajnalra hozták nyilvánosságra azt a javaslatot, mely szerint fél évvel meghosszabbítaná a kormány a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzetet.

 

Ha elfogadják a negyedik hullám kiszámíthatatlansával indokolt javaslatot, az nem lesz hatással az országgyűlési választásokra és a vele egy napon tartandó, kiskorú gyermekek nemváltoztató műtétjeiről szóló országos népszavazásra. Ugyanakkor továbbra sem lehet megtartani az évek óta húzódó helyi választásokat illetve a helyi kezdeményezésű népszavazásokat.

 

A legtöbbeket érintő szabályok között van, hogy június végéig a magyar hatóságok által kiállított, 2020. március 11. és 2020. július 3. között valamint a 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt okmányok az ország területén továbbra is elfogadhatóak. Ezek sorában a forgalmik, diákigazolványok és szmeélyik is helyet kapnak.

 

Emellett továbbra is nyelvvizsga nélkül igényelhetőek a diplomák, melyet kiterjesztenek a 2020. szeptembere és 2021. augusztus vége között záróvizsgát teljesítőkre is.