Felfüggesztett kapott a feleségét elrabló férfi

Baranya - szerző: HH

Másfél év börtönbüntetésre ítélték – három év próbaidőre felfüggesztve – azt a baranyai férfit, aki akarata ellenére visszavitte közös lakásukba 2017 nyarán a tőle elköltözött feleségét.

 

A Komlói Járásbíróság a nem jogerős ítéletének vádirata szerint a vádlott házassága 2017 elején romlott meg feleségével, a nő ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz. A férj ezután két gyermekével – köztük az ügy negyedrendű vádlottjával – egyedül maradt a közös családi házban.

 

Ekkor jött az ötlet, hogy hazaviszi az asszonyt, ezért két haverjával 2017 júniusában elrabolták a nőt, amikor az hajnalban busszal munkába indult. Az egyik tettestárs karjánál fogva megragadta, az autóhoz rángatta, majd belökte a hátsó ülésre a férj karjaiba. A nő több SMS-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget.

 

A feleség közben öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, közben az élettársa autóval az udvarra hajtott. Ekkor az őt figyelő férj és egyik barátja vasvillát, illetve vascsövet kapott fel és ütni kezdték a kasznit, és ekkor érkeztek meg a rendőrök.

 

A Komlói Járásbíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A másod és harmadrendű vádlottat ugyanezen bűnök miatt ítélték el, előbbi egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit pedig többszörös visszaesőként egy év tíz hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt. A másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak, valamint védőik fellebbezést jelentettek be, így az ítélet esetükben nem jogerős.