Félidő: elmondjuk, hogy mozizz kint csütörtökönként

Helyi - szerző: SzR

Tom Hankset lehet szeretni és lehet nem szeretni. A fülledt nyári szerkesztőségben 4:2 arányban döntöttünk úgy, hogy nem szeretjük. Egy valamiben van egyetértés, abban, hogy a fiatal és az öreg Tom Hanksnek van egy-egy jó filmje, no meg a Forrest Gump. Ez utóbbit már láttuk, a másik kettő közül egyet pedig most csütörtökön vetítenek a szabadtérinél.

 

Tom Hanksban van valami ellentmondásos. Valami furcsa, amit fiatalkorában még nem vett fel, és amit öregkorában már levetkőzött, a Forrest Gumpban pedig pont jól áll egy szellemi fogyatékosnak. Az utóbbi film kapcsán a Phillips kapitányra gondoltunk, míg az elsőt csütörtökön nézhetjük meg a szabadtéri színpadnál lévő kivetítőn, és ez a Pénznyelő.

 

A film története nem csak azért magával ragadó, mert nem egy kaptafára készült sztorit darál be, hanem azért is, mert azóta sem született ilyen stílusban vígjáték. A fiatal házaspár, Anna (Shelley Long) és Walter (Tom Hanks) új házat szeretne magának, miután a csaj volt férje, a májsztró visszatér otthonába. Pénzük szinte semmi, amikor kapcsolatok útján szereznek egy kihagyhatatlannak tűnő ajánlatot, amit nem is hagynak elsuhanni. Annyi, hogy ezt-azt meg kellene rajta csinálni. Amikor azonban belefognak, csakhamar a házzal együtt életük is darabokra hullni látszik…

 

Tom

 

A filmet még 1986-ban forgatták, így a fiatal Hanks nem volt elszállva magától. Apropó Hanks, van néhány dolog, amit egész biztos nem tudtál róla:

 

     Abraham Lincoln leszármazottja: George Clooney-vel rokonságban állnak a 16. amerikai elnökkel, akinek Lucy Hanks anyai ágú nagyanyja volt. Égyébként Johnny Depp és II. Erzsébet brit királynő is rokonságban állnak (a szerk.).

 

     Színészi karrierje előtt londiner volt, Cher csomagját is vitte.

 

     Csak tudhat valamit, mert úgy futott be, hogy korábban visszautasította a Nagy hátraarc és A remény rabjai főszerepét is. Ráadásul ő a legfiatalabb, aki AFI életműdíjat kapott.

 

     Ő a legjobban kereső színész.

 

     Gyűjti az antik írógépeket.

 

     Star Trek rajongó, szerinte ő a legnagyobb.

 

     Szeret kis autókkal pózolni, múlt héten kapott néhány pesti fotója miatt egy eredeti, vadiúj luxuskispolskit. Ugyanolyan szar, csak bőrözött (a szerk.).

 

     Rohadt diszkrét: a Philadeplhia utcáin című filmben oszkárt kapott, és az egyik tanárát emelte ki a homoszexuális alakításban nyújtott példaképeként.

 

     A Fehér Ház újságíróinak vett egy kávéautomatát, mert észrevette, hogy nincs nekik.

 

     Néha meztelenül járkál hotelszobákban, mert így tud igazán visszavenni az arcából.

 

     Érdekli a világűr, kisbolygót neveztek el róla: 12818 tomhanks.

 

Jaa,..

 

Azt ígértük, elmondjuk, hogy mozizz. Semmi extra: vigyél plédet, innivalót, ha nem látsz, húzd be középre a padot. Augusztus végéig ezt a két praktikát amúgy még jó néhány alkalommal kamatoztathatod, ugyanis a csütörtökönkénti vetítések most tartanak félidőben:

 

     július 27. – A pénznyelő (IMDb 6,3 pont)

     augusztus 3. – Bor, mámor, Provance (IMDb 6,9 pont)

     augusztus 10. – Micsoda nő (IMDb 6,9 pont)

     augusztus 17. – Kapj el ha tudsz (IMDb 8,1 pont)

     augusztus 24. – Kincs ami nincs (IMDb 7,2 pont)

 

 


A filmek magyar nyelven, angol felirattal kerülnek vetítésre modern vetítőgép segítségével.