Fertőzöttről számolt be Kővágószőlős polgármestere

Baranya - szerző: HH

A járvány elérte településünket – írta közösségi oldalán Sándor Antal Tibor, Kővágószőlős polgármestere. A település lakói közösségi oldalán köszönetüket fejezték ki őszinteségéért.

 

A Pécs melletti település első embere közleményében hozzáteszi: jelenleg egy fő fekszik kórházban igazolt vírus fertőzés okán. A beteg ellátása, bejelentése a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően, telefonos konzultációt követő, mentőszállítással történt. A Baranya Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket, az igazolt beteggel szoros kontaktusban volt személyeket felderítette, az ő számukra elrendelte a járványügyi megfigyelést otthonukban.

 

Magyarországon jelenleg is 73 fertőzött személyt tartanak hivatalosan számon. A kormányzat nem hajlandó közölni a fertőzés területi adatait, mint ahogy a Belügyminisztérium is mellébeszél a házi karanténokkal kapcsolatban. A hivatalos tájékoztató oldalon belül egyidőben azt is közlik, hogy 124 ember karanténban van, illetve azt, hogy Magyarországon nincs karantén. Kérdésre, hogy miért Magyarország az egyetlen európai ország, ahol nem közlik nyilvánosan a valódi adatokat dr. Müller Cecília azt a kitérő választ adta, hogy megelőzni szeretnének, nem pánikot kelteni.