Fidesz: az igények növekedésével fejleszteni kell a fürdőket

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Egyre nő az érdeklődés a fürdők iránt, ez pedig szükségessé teszi ezen létesítmények folyamatos fejlesztését, a Széchenyi Pihenőkártya minél szélesebb körű elfogadását – mondta a Fidesz szóvivője csütörtökön Harkányban. Hoppál Péter kiemelte, hogy a Szép-kártyák már fürdő- és strandbelépők vásárlására is használhatók.

Hoppál Péter a Harkányi Gyógyfürdő strandján tartott sajtótájékoztatón hangoztatta: Magyarország fürdőkultúrája fejlett, területén 38 gyógyfürdő működik, és több mint 140 a gyógyvizű források száma. “Kis túlzással azt mondhatjuk, ha az országban valahol kutat ásunk, vagy fúrunk, előbb-utóbb gyógy- vagy termálvizet találunk” – tette hozzá.

A politikus utalt rá, hogy Magyarország számos szolgáltatást kínáló fürdői erős vonzást gyakorolnak a bel- és külföldi látogatókra, ezért a 2010-es évek fejlesztéspolitikájában hangsúlyos elemként szerepel a gyógy- és fürdőturizmus. A Fidesz szóvivője rámutatott, a béren kívüli juttatásoknak, illetve a Széchenyi Pihenőkártyának köszönhetően a fürdőket magyar családok is egyre nagyobb számban tudják felkeresni.

Hoppál Péter külön kiemelte, hogy júliustól a Szép-kártyák fürdő- és strandbelépők vásárlására is használhatók. “Tavaly a munkaadók 72 milliárd forintot juttattak mintegy 900 ezer munkavállalónak a Széchenyi Pihenőkártyákon keresztül, és ebből a gazdaság már 62 milliárd forint bevételhez jutott” – mondta. Hozzátette, hogy 2013 első négy hónapjában a kártyákra feltöltött összeg 25 százalékkal nőtt 2012 hasonló időszakához képest, s év végére megközelítheti a 100 milliárd forintot.

Hoppál Péter hangsúlyozta: éppen ezért fontos a hazai fürdők fejlesztése, és a pihenőkártya-elfogadóhelyek számának növekedése. “A Szép-kártyának mindenki nyertese: a munkaadó, a munkavállaló, kis- és középvállalkozások, és mivel használata munkahelyeket teremt, az állam is” – fogalmazott Hoppál Péter.

Kesjár János, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy az évi 500-700 ezres vendégforgalmat regisztráló létesítmény-együttes folyamatosan pályázik annak érdekében, hogy újabb és újabb szolgáltatásokat nyújtson elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati problémáikat és pikkelysömörüket kezelni kívánó, illetve a színvonalat kikapcsolódást, pihenést kereső vendégeinek.

(MTI)