Barbecue, füstölt húsok, minőségi gyorskaja, látványgrill és előadások – foodtruck hozna életet az őstermelői piacra. A tulajdonosok elképzeléseit követve ennek lehetőségét biztosította Harkány képviselő-testülete.
A büfékocsi egyedülálló gasztronómiai élményt kínál a látogatóknak, ötvözve a hagyományos barbecue ízvilágát a modern street food trendekkel – középpontjában a füstölt húsok, grillezett zöldségek és különféle ízletes fogások állnak, amelyek a helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A foodtruck célja, hogy a vendégek számára gyors, de minőségi étkezési lehetőséget biztosítson.
Ezenfelül heti vagy havi rendszerességgel tartanának különféle eseményeket, egy mobil színpadon rendezvényekkel – ígérik a szervezők. Ezek sorában szabadszínházi előadás a pécsi Escargo Szobaszínház együttműködésével, taco-s – mexikói – nap, filmvetítés, akusztikus koncertek, egész malac sütés, argentin asado grillezés, slam poetry est, koktélos napok is szerepelnek.
A nyitvatartást a nyári szezonban keddi, szerdai, csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokra, a téli szezonban pedig csütörtökre, péntekre és szombatra tennék.
Mint Baksai Endre Tamás elmondta lapunknak, a bizottság és a testület is támogat minden olyan kezdeményezést, mely Harkány különböző szegmenseit kultúrával tölti meg. A piacszabályzat módosításával lehetővé tették, hogy a bérlet a kérelmezők által megjelölt helyen és célokkal lehetővé váljon.
A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.