Főzőverseny a Boszorkányságokon
Fesztivál a bor és gasztronómia, az egészséges életmód, a helyi hagyományok jegyében kicsiknek és nagyoknak a mottója a Harkányi Boszorkányságoknak, melynek programkínálatát főzőverseny is színesíti. A felhívást a Harkányi Turisztikai Egyesület tette közzé.
Főzőverseny kiírás profi és amatőr csapatoknak
A verseny célja
Helyi hagyományteremtés és közösség-fejlesztés, lakossági szórakoztatás és turisztikai élmény, látványosság biztosítása
A verseny helye és ideje
2012. május 26-án szombaton Harkány, Zsigmondy sétány, 10-13 óráig főzés, 13-15 óráig zsűrizés
Zsűri
Baranyai gasztronómiai szakemberek
Díjazottak (serleg + oklevél)
Amatőrök főzőversenye: 1-3 helyezett+ 1 különdíj
Vendéglátósok versenye: 1-3 helyezett+ 1 különdíj
Nevezési feltételek
Amatőrök főzőversenye: 2.500,- Ft/csapat
Vendéglátósok versenye: nevezési díj nincs, de minden étterem legalább 20 adag ételt felajánl kóstoltatásra
Nevezési határidő
A nevezési lap kitöltése és visszaküldési határideje: 2012. május 22.-ig. (HTE Tourinform Iroda, Harkány, Kossuth Lajos utca 7.)
A kategóriánkénti nevezési díj befizetési határideje: 2012. május 24.-ig. (HTE Tourinform iroda)
Általános nevezési feltételek
- A csapatok létszáma maximum 4 fő.
- A résztvevők saját maguk gondoskodnak a szükséges nyersanyagokról és eszközökről (beleértve a sátrat is), helyszínen csak a tűzifát és a tűztálcát biztosítjuk.
- Ajánlott, hogy a versenyzők helyi termékeket használjanak fel a főzéshez, legalább egy terméknek kötelezően helyinek kell lenni, amelyet a zsűrinek majd meg is kell nevezni.
- A zsűri az értékelésnél figyelembe veszi a csapatok ötletességét a főzési környezet kialakításában, valamint az ételeket a zsűrinek bemutató kóstoltatás, tálalás esztétikusságát is.
- Vízvételi lehetőség rendelkezésre áll, külön áramvételi lehetőséget azonban nem tudunk adni a csapatok számára.
- Minden ételt szabadtűzön (fatüzeléssel), bográcsban kell elkészíteni.
- Támogatójegy ellenében kóstolót csak a kitelepülési engedéllyel rendelkező vendéglátóhelyek adhatnak.
- A versenynapon 8 órától csapatonként egy forgalmi rendszámmal ellátott engedéllyel rendelkező gépjárművel lehet behajtani a főzésre kijelölt területre, amivel 9:30-ig ki kell állni a parkolóba.
- A rendezvény teljes időtartama alatt tilos hang- zaj keltésre alkalmas eszközöket üzemeltetni.
- A zsűri 9:30-kor a nagyszínpadon részletes eligazítást ad a zsűrizés menetéről.
Vendéglátósok versenye
- Csak harkányi telephellyel, működési és kitelepülési engedéllyel rendelkező vendéglátóhelyek csapatai indulhatnak.
- A zsűri a helyi alapanyagokból olcsó, egészséges de laktató ételt készítő csapatok munkáját értékeli. Legalább egy terméknek kötelezően helyinek kell lenni, amelyet a zsűrinek majd meg is kell nevezni.
A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.